För scouter

Här hittar du lite information om scoutskjortan, kårbutiken, vår medlemstidning och våra försäkringar.

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.

Kårbutik

I Tollereds scoutkår har vi en egen butik där du kan hitta snygga plagg för oss i kåren. Det finns mössor, t-shirtar, hoodies och fleecevästar för alla att köpa. Saker som är toppen att ha när du scoutar helt enkelt!

För dig som är utmanare eller ledare finns även en skaljacka med dunväst och dunjacka att välja till.

Kårbutiken hittar du längst upp i menyn.