Stugan

Tollereds scoutkår har en fantastiskt mysig stuga vid sjön Torskabotten med gångavstånd från Tollered. Charmen är att det är primitivt och med riktigt härlig natur.

På Sävenäs har det skapats många minnen! Kanske från varma sensommardagar när en varit mitt ute på sjön i en kanot, ens första gång att sova borta utan föräldrarna, när det eldas för fullt i vedspisen och hela julbordet är uppdukat eller när en laddar upp tillsammans i bastun innan det är dags för bad i isvaken.

Vi har naturen som vardagsrum och vi skapar utmaningar där naturen lockar till samarbete och lösningar. Vi ser inga hinder.

Uthyrning

Det går bra att hyra Sävenäs när inte scoutkåren utnyttjar den. Andra scoutkårer, skolor och ungdomsföreningar är exempel på förhyrare.

• Stugan har ca 20 sovplatser på sovloft och köksutrustning för lika många. Det finns gott om plats att sätta upp tält och vindskydd.
  • Man eldar med ved i storstuga och köksspis. Det finns även ett tvålågigt gasolkök.
  • Vatten hämtar man i djupborrad brunn med handpump.
  • Toaletterna är av utedasstyp med mulltoa.
  • Belysningen består av fotogenlampor och stearinljus.
  • Tillgängligheten med bil vintertid kan vara begränsad på grund av snöröjning och tjällossning.
  • Alkoholförbud gäller!
  • Vedeldad bastu finns att hyra mot extra kostnad.

Är man intresserad att hyra är man välkommen att ringa Magnus Ebbesson tel 0703670673